Florin Piersic este o legendă a cinematografiei românești și continuă, la 83 de ani, să urce pe scena teatrului. Actorul nu se lasă, chiar dacă în ultima vreme s-a tot vorbit despre unele probleme de sănătate cu care s-ar confrunta.
După ce a apărut în presă faptul că celebrul actor a ajuns de urgență la spital, Florin Piersic a negat informațiile, printr-o declarație în stilul său caracteristic.
„Am fost totdeauna un om activ şi acum. Mi-a plăcut mişcarea, şi acum, la vârsta asta fragedă pe care o am, de 83 de ani, încă o dată repet: fragedă. Mie mi-a plăcut să înot, să joc baschet şi vreau să continui să fiu în formă bună. (…)
Nu ştiu, îmi pare rău că trebuie să spun asta, dar sunt colegi de-ai mei care nu s-au îngrijit şi din cauza asta dumneavoastră nu aveţi cum să îi sunaţi că ei sunt undeva în stele. Au plecat de mult majoritatea dintre ei şi atunci, eu mă îngrijesc, dar ei scriu: operat, făcut, dres… În loc să afle lumea că sunt în regulă, că împing vagoane în gările din România şi că sunt bine şi că nu am de gând să vă fac niciun fel de surpriză, ci să veniţi la teatru să mă vedeţi. Stau aici cu doamna doctor, mă rog, o doctoriţă care are grijă de mine în sensul că mă duce aici, mă duce… Mă primeşte zilnic pentru întreţinere, adică să întreţin ouăle de Paşte şi alte chestii”, a declarat Florin Piersic în urmă cu câteva luni.
Florin Piersic s-a născut pe 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, și este considerat unul dintre cei mai mari actori ai României.
La doi ani după absolvire, Florin Piersic a debutat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti obţinând rolul titular în „Discipolul diavolului”. Au urmat roluri în spectacole precum „Tragedia optimistă”, „Oameni şi şoareci” și „Orfeu în Infern”.
Debutul cinematografic s-a produs cu filmul „Ciulinii Bărăganului, din 1957, interpretând rolul lui Tănase. Şi-a evidenţiat talentul în ceea ce priveşte filmele istorice în „Neamul Şoimăreştilor” şi apoi a jucat în filmul care l-a făcut cunoscut „De-aş fi Harap Alb”. Printre rolurile sale celebre din filme s-au numărat haiducul Anghel Şaptecai, haiducul Grigore Pintea şi Mărgelatu. A avut şi continuă să aibă o bogată activitate pe scenele teatrelor româneşti.